Road Trip Ireland – day 1

Posted on

For ENGLISH click here

Vyrážíme na road trip kolem dokola Irska v sedmi dnech. Docela výzva. Čeká nás spousta hodin v autě na rozeklaných silničkách, spousta krásných výhledů, panoramat, útesů, přístavů a milých irských domorodců. Alespoň tomu pevně věříme. Počasí vypadá slušně, tak vyrážíme z Newbridge přes otevřené ovčí pastviny v Kildare směrem na Ballyroan, před kterým, uprostřed polí a ničeho, leží úžasný zbrusu nový kemp Glamping Under The Stars.

_MG_0700 kopie

Vedou ho mladí manželé, a opravdu si s ním vyhráli. My bydleli v krásném roztomilém stanu, jehož vymazleným interiérem by nepohrdla ani víla Zvoněnka.

PHOTO_20160527_212522

Vedle parkuje lehce cirkusová maringotka a k dispozici je pro všechny návštěvníky i kuchyňka.

_MG_0689 kopie

Ta velmi silně připomíná hobití domeček a z její terásky se dá krásně pozorovat rybníček dole pod loukou.

_MG_0724 kopie_MG_0704 kopie

Zkrátka ráj na zemi. Štítíte-li se všech kempových umýváren, tady si poskočíte radostí. Kabinky se sprchami navenek vypadají obyčejně, v každé na vás však čeká zbrusu nová toaleta, luxusní vana, ba dokonce i tabule na křídy, z níž vám nápis přeje hezký pobyt. Jak milé! Samozřejmě vše vymydlené do vysokého lesku. My měli ještě jednu výhodu navíc, byli jsme letošními prvními nájemníky, a tak jsme na přivítanou dostali lahvinku šampusu. Po pár hodinách marného odolávání jsme se taky museli smířit s neodbytným společníkem v podobě tlustého hnědého labradora, který se od nás po celou dobu pobytu prakticky nehnul a pokud jsme se vydali ze stanu na toaletu, eskortoval nás věrně tam i zpět.

_MG_0718 kopie

Zbytek času seděl před stanem a plakal, že ho nepustíme dovnitř. Ostatně celá zvířena v širém okolí krásně koncertovala, ptáci neutichli až do noci a asi v pět ráno se nám za stan zatoulala kachna, která nám lamentovala těsně za hlavami. Holt spaní pod stanem. Ale romantika k nezplacení, co si budeme povídat. Tak snad bude zítřek stejně prosluněný a povedený…


ROAD TRIP IRELAND – DAY 1

We hit the road! Our road trip called “Around the Ireland in 7 days” is waiting and we are well aware it’ll be a real challenge. It’s gonna be many hours in a car on a narrow zigzag roads – on the left side!!! – and many many nice views, cliffs and lovely irish people. At least we think it’ll be like this. Weather looks quite nice and we’re leaving Newbridge through the open grasslands in Kildare to the Ballyroan, where – in the middle of fields and nowhere – we found our first place to stay, a brand new campsite Glamping Under The Stars.

_MG_0700 kopie

Glamping is ran by young couple and they really made a beautiful and extraordinary acomodation here. We stayed in a lovely cute tent, that was so sweet, it would be good enough even for a Tinkerbell.

PHOTO_20160527_212522

Next to the tent is a circus caravan and a small kitchen house is also available.

_MG_0689 kopie

The kitchen reminded us of hobbit’s house and the best thing is that you can see nice pond and open landscape from its terrace. What a paradise!

_MG_0724 kopie

_MG_0704 kopie

If you’re not really big fan of campy bathrooms you will be totally satisfied in this camp. Small rooms with showers look ordinary from the outside but inside you can find brand new toilet, luxury bath and even chalk board and chalks, where the sign wish you a nice stay. How sweet! Everything is perfectly clean of course. We had one more advantage on top of it all, we were very first guests this year, so we recieved a bottle of champagne as a lovely welcome gift.

After a few hours we also had to accept a company of one fat brown labrador, who was refisung to leave and who has stayed by our side for all day and night.

_MG_0718 kopie

He would probably sleep with us too, if we would let him. We didn’t though… so he sat in front of our tent and cry all night long just to let us know he still wants to come in. Anyway, all animals from the nature around us were pretty loud. At 5 AM some lonely duck came behind our tent and started to quack right next to our heads. Oh my! That’s the romance this sleeping under the stars…

Napsat komentář